Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

14 Mayıs 2010 Cuma

Siirt'teki olay öğrenci ve velilerce biliniyormuş!

Siirt'teki olayın uzun süredir devam ettiği, okuldaki öğrenci ve velilerce bilindiği ancak Emniyet teşkilatı ve okul müdürünün ihbarla olaydan haberdar olduğu belirtildi.

TBMM Kayıp Çocuklar Başta Olmak Üzere Çocukların Mağdur Olduğu Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında heyetle Siirt merkez ve Pervari ilçesinde yaşanan iki ayrı olayla ilgili gerçekleştirdiği ziyareti rapor haline getirdi.

Raporda, Siirt'te 4 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiasıyla ilgili 19 kişinin tutuklu, 16 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına başlandığı, ilk duruşmanın 2 Haziran'da Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacağı belirtildi.

Olayın ortaya çıkmasında rehber öğretmenin kişisel gayreti ve mesleki yeterliliğin etkisi olduğu, bazı basın yayın organlarında öğretmenin sürgüne gönderildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen raporda, "Okullarda yaşanan benzeri olayların önlenmesinde veya tespitinde rehber öğretmenlerin önemi bir kez daha anlaşılmış, ancak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde rehber öğretmen açığı sebebiyle aynı öğretmenin bölgedeki başka okullarda da geçici görevlendirilmesi sonucu öğrenci takiplerinde süreklilik sağlanamadığı görülmüştür" denildi.

Siirt'te yaşanan olayın uzun süreden beri devam ettiği, okuldaki öğrenci ve bazı velilerce de bilindiğinin görüşmeler sonucu ortaya çıktığına işaret edilen raporda, ancak Emniyet Teşkilatı ve okul müdürünün olaydan ihbarla birlikte haberdar olduğu bilgisinin komisyon üyeleriyle paylaşıldığı belirtildi.

Raporda, "Siirtli vatandaşlarımız illerinde yaşanan bu üzücü olay sonrasında bazı ulusal basın yayın kuruluşları tarafından tüm Siirtli'leri zan altında bırakır tarzda yayınlar yapılmasından dolayı duydukları rahatsızlığı bizimle paylaşmıştır" ifadesine yer verildi.

Pervari'deki olay
Raporda, Siirt'in Pervari ilçesinde, iki yaşında bir erkek çocuğun kaybolduktan sonra Serkani deresinde sağ, bir gün sonra ise 4 yaşındaki bir kız çocuğunun kaybolduğu ve aramalar sonucu aynı bölgede ölü bulunduğu olay üzerine yapılan çalışmalarda, çocukların cinsel istismara uğradığı bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Pervari Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören 10 öğrenci hakkında soruşturma işlemleri devam ettiği belirtilen raporda, şöyle denildi:

"Olaya ilişkin olarak adli soruşturmanın halen devam ettiği, soruşturma kapsamında hayatını kaybeden çocuğun kesin ölüm sebebinin tespiti açısından Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun henüz gelmemesi sebebiyle savcılık tarafından iddianame düzenlenerek yargılama aşamasının başlatılmadığı bilgisine
ulaşılmıştır.

Pervari Atatürk YİBO'nun ilçe merkezinde 5 kilometre gibi oldukça uzak bir mesafede olması, ilçe ile okul arasında dere yatağının olması nedeniyle de ulaşım zor koşullarda sağlanmaktadır. Okulda güvenlik elemanının ve güvenlik kameralarının olmaması eğitim gören çocuklar açısından da sakıncalar doğurmakta, polisin zaman zaman devriye geçmesi yeterli olmamaktadır. Okul kapasitesi 520 öğrenci iken, halen 90 civarında erkek öğrenci eğitim görmekte, bu öğrencilere tek bir rehber öğretmen yardımcı olmaktadır."

Raporda, Siirt'te personel hareketliliğinin fazla olduğu, bunun salt Milli Eğitim Teşkilatında değil, tüm kurumlarda yaşanan bir sıkıntı olduğu kaydedildi.

0 yorum:

Yorum Gönder