Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

1 Ağustos 2010 Pazar

12 Yaşında Doğum Yaptı!

İZMİT'te küçük yaşta evlendirilen 12 yaşındaki R.H.'nün 5.5 aylık dünyaya getirdiği erkek bebek 5 günlükken öldü. R.H.'yi yine 13 yaşındaki Y.C. ile evlendiren anne ve babaları gözaltına alındı.
Roman H. ve Y. ailesi küçük yaştaki çocuklarını evlendirdi. Nüfus kaydında 12 yaşında görünen R.H. yine kayıtlarda 13 yaşında olan Y.C. ile evlendi ancak yaşları küçük olduğu için nikah yapılmadı. Çift ayrı evde yaşarken R.H., 5.5 aylık hamileyken geçen 22 temmuz günü rahatsızlandı.


R.H., 5.5 aylık hamileyken geçen 22 temmuz günü rahatsızlandı.
Alikahya Kadın ve Doğum Hastanesi’ne kaldırılan R.H.'nin dünyaya getirdiği erkek bebek özel bir hastanede küvöze alındı ancak 5 gün sonra yaşamını yitirdi.
Doğumdan sonra R.H.’nin kimlik yaşının henüz 12 olduğunun anlaşılması üzerine durum polise bildirildi. Polisin yaptığı araştırmada, R.H.'nin evlendiği Y.C.’nin de yaşının 13 olduğu belirlendi ve soruşturma başlatıldı. Küçük yaştaki çocuklarını evlendirdikleri iddisıyla iki aileden 5 kişi gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Kaynak: http://haber.kanald.com.tr/Haber/Yasam-34/12-yasinda-dogum-yapti-6632.aspx

0 yorum:

Yorum Gönder