Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

8 Eylül 2010 Çarşamba

17 Yaşında Estetik Ameliyat Kurbanı Oldu!

17 Yaşındaki E.S. adlı genç kız, burun kemiğini düzelttirmek için yaptırdığı estetik ameliyat sonrası girdiği komplikasyondan çıkamadı ve 6. günün sonunda yaşamını yitirdi. Ailesi, Cumhuriyet Savcılığına hastane ve doktorları hakkında suç duyurusunda bulundu ve henüz lise öğrencisi genç kızın neden öldüğünün soruşturulmasını istedi. Haberin ayrıntılarını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15734075.asp?gid=233



Gelelim benim yorumuma, henüz 17 yaşında olan bir çocuğun, bu şekilde bir operasyona alınmasına ailesi nasıl izin verir anlamış değilim. Genç kızın fotoğraflarına baktığımızda burnudaki şekil bozukluğu açıkça görülüyor, yani genç bir kız bu görüntüden rahatsız olabilir, ama bunu halletmek için 17 yaşındayken bıçak altına yatmak gerçekten verilmesi güç bir karar. Bu kızın ailesini suçlamak istemiyorum, çok acı çekiyorlar ama yine de oturup düşünmek lazım. Henüz bir çocuk olan E.S. ne kadar ısrar etmiş olursa olsun, en azından aile buna izin vermemeliydi, bir kaç yıl daha beklemeli ve ondan sonra genç kız kendi kararını kendisi vermeliydi.

Hastane ve doktorların ne derecede suçlu olduklarını bilmiyorum, ancak bana göre doktoru ailesinden izin almış olsa bile 18 yaşını doldurmamış bir çocuğun bu ameliyatını yapmamalıydı.

Son olarak haberi veren gazete ve televizyonlarda bu kız çocuğunun çarşaf çarşaf fotoğrafları ve adı sanı açık açık yazılıyor. Bana göre ne olursa olsun bir çocuğun vefat haberinde bile, adı ve fotoğraflarının kullanılmasını doğru bulmuyorum, bunu o çocuğa saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Yani şunu diyeceğim, bırakın ölüyü dirinin bile fotoğraflarını, kimlik bilgilerini yayınlayan basınımızın ne ölüye ne de diriye saygısı yok, özellikle çocuk haklarından ve çok dillerine doladıkları insan haklarından bihaber yaşıyorlar, davranıyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder