Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

18 Aralık 2010 Cumartesi

Kısırlaştırılsınlar!

Kocaeli Sosyal Hizmetler Kurulu'nun üyesi Sevil Çağlar, "Tecavüze uğrayan zihinsel engelli kızlar kısırlaştırılsın" dedi. Kurulun diğer iki kadın üyesinden de destek aldı. Uzmanlar ise önerinin, Naziler'in ari ırk yaratma çabasını çağrıştırdığını belirterek; "Bu sistem, tecavüzcüye cesaret verir" dedi. 
Tartışmanın fitili, Kocaeli Sosyal Hizmetler Kurulu'nun toplantısında ateşlendi. Vali Ercan Topaca başkanlığında yapılan toplantıda konuşan diş hekimi Sevil Çağlar, "Maalesef zihinsel engelli kızlarımız tecavüze uğruyor ve çocuk dünyaya getiriyor. Bu, benim mahallemde bile yaşandı. Erkekler zihinsel engelli kıza inşaatta tecavüz ediyor. Kız hamile kalıyor ama bazı yollarla düşük yapmaya zorlanıyor. Çocuk doğsa bile bakma güçleri yok. Dünyada, bu durumdaki kızları kısırlaştırma tartışmaları var. Üniversitelerde kurulacak etik kurullar kısırlaştırma konusunu ele almalı" dedi. Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sevim Gökalp de "Zihinsel engelli bir kız, doğuracağı çocuğun sorumluluğunu alamaz. Sadece üniversitemizde değil, şu an devlet hastanelerinde de etik kurullar var. Karar oradan alınabilir" yorumunu yaptı. Vali Topaca ise, "Toplumda bu tür eğilimleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Cezalar ağırlaştırılmalı. Doğru olan kızlarımızı korumak, kollamak fakat koruyamıyoruz. Kızlarımızı koruma amaçlı bir düşünce bu. Ancak, mahkeme kararı ile olmalıdır" dedi. Kurul üyeleri arasında yer alan kadın avukat Serpil Özok da, "Zihinsel engelli bir kızın evlilik yapmasına izin varken, kısırlaştırılması konusunda izin olmaması çelişkili bir durum" diye konuştu. Vali Topaca, kadın avukatın hukuki boyutu araştırmasını ve konunun bir sonraki toplantıda tekrar tartışılmasını istedi. Tartışmanın büyümesi üzerine, toplantıda yaşananları tekrar sorduğumuz Vali Ercan Topaca, "Evet, toplantıda böyle bir konuşma geçti. Ancak toplumdaki bireylerin sağlık ve güvenliğini düşünmek devletin görevidir. Zihinsel engelli kızların kısırlaştırılması gibi bir şey düşünülemez" dedi.  

1 yorum:

Sakarpiyon dedi ki...

Bence Yetmez, asıl bu öneriyi dile getiren "Zihinsel engelli Sosyal Hizmetler Kurulu üyeleri" de kısırlaştırılsın!

Söz ettikleri engelli de olsa bir insan, sanki bir kendini korumaktan ve üremekten aciz sokak hayvanından söz eder gibi konuşuyorlar. Siz orada ne iş yapıyorsunuz, devlet devletliğini göstersin cezalandırmayı yapsın, korumayı sağlasın, işiniz ne kardeşim?

Yorum Gönder