Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

1 Haziran 2010 Salı

Çocuk işçiler 14 saat çalışıtılıyor!

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezince 195 Çocuk ve Genç İşçiyle Yapılan Anket, Katılımcıların Yüzde 62'sinin Günde 14 Saat çalıştırıldığını ortaya çıkardı.

 Ankete göre, çocuk ve genç işçilerin yüzde 85'i ilk işe alındıklarında sağlık kontrolünden geçirilmiyor. Bunların yüzde 62'si 14, yüzde 38'i de 9 saat çalıştırılıyor. Katılımcıların yüzde 77'si de günde 11 saatin üstünde çalışıyor.  14 saat çalıştırılan çocuklar, ancak verilen yarım saatlik yemek molasında dinlenme fırsatı bulabiliyor.  16 yaş altı çocukların yüzde 85'i, 16 yaş üstünün ise yüzde 52'sinin sigortalı olmadığını da ortaya koyan ankete göre, genç işçilerin yüzde 64, çocukların ise yüzde 73'ünün iş sözleşmesi bulunmuyor.  Anket, genç ve çocuk işçilerin çok düşük ücretlerle çalıştırıldığını da ortaya koydu. Buna göre, 195 işçinin yüzde 35'i asgari ücretin altında çalışıyor. Ankete katılanların yüzde 79'unun ailesi yoksulluk sınırında, yüzde 21'inin de yoksulluk sınırının altında yaşıyor.  Anketle, 12-16 yaş grubu işçilerin yüzde 58, 16-18 yaş grubunun da yüzde 42'sinin eğitime devam etmediği belirlendi.  

0 yorum:

Yorum Gönder