Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

11 Haziran 2010 Cuma

İşitme Engelli Öğrencisini Hamile Bıraktı

KONYA'da, öğretmen olarak görev yaptığı özel rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören 17 yaşındaki kız öğrencisine tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 65 yaşındaki N.S., “A.Ö. ile iki kez rızasıyla seviştik. Cinsel ilişkiye girmedim. Hamile kalması ise bir kaza sonucu olmuştur. Nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.
Merkez Karatay İlçesi'ndeki özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören işitme engelli A.Ö.'nün karnının büyümesi üzerine ailesi, 3 ay önce kızlarını Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan doktor kontrolünde A.Ö.'nün 4 aylık hamile olduğu, ancak kızlık zarının zarar görmediği tesbit edildi. A.Ö.'nün öğretmeni N.S.'yi göstermesi üzerine aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Evli ve 3 çocuk babası N.S. de ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

Yaklaşık 3 aydır tutuklu olan N.S.'nin yargılanmasına Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya A.Ö. ve yakınları ile sanık ve davacının avukatları katıldı. N.S. savunmasında, “A.Ö. ile iki kez rızasıyla seviştik. Ben A.Ö. ile cinsel ilişkiye girmedim. Hamile kalması ise bir kaza sonucu olmuştur. Nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.

İşaret dilini çeviren tercüman yardımıyla ifade veren A.Ö. ise “Daha önceki verdiğim ifadeler doğrudur. Sanıktan şikayetçiyim” dedi. A.Ö. daha önceki ifadesinde N.S.'nin kendisine tecavüz ettiğini söylemişti.

Öte yandan A.Ö.'nün, hamile olduğunun ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra düşük yaptığı belirtildi. Mahkeme heyeti, N.S.'nin tutukluğunun devamına karar verip, eksikliklerin gidirilmesi için davayı erteledi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder