Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

11 Haziran 2010 Cuma

Çocuk Yaşta Anne Skandalı!

Şanlıurfa'da 15 yaşındaki kız, doğum yaptı. Çocuk annenin birlikte yaşadığı kişi gözaltına alındı. Yine Şanlıurfa'da bir kavgada fenalaşınca hastaneye götürülen 14 yaşındaki kız da 2 aylık hamile çıktı.

15 yaşındaki hamile A.Ç. geçen cumartesi sancılanınca yakınları tarafından Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne götürüldü. A.Ç. burada bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Doktorlar kızın yaşının küçük olması nedeniyle durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Jandarma, çocuk annenin bir yıldır akrabası olan 24 yaşındaki A. K. ile imam nikahıyla yaşadığını tespit etti. A. K., Şanlıurfa’nın Örencik köyünde gözaltına alındı. Çocuk anne bebeğiyle birlikte ailesine teslim edildi.

KAVGAYLA ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Şanlıurfa’nın Keremli köyünde önceki akşam kavga çıktı. İhbar üzerine köye giden jandarma kavga nedeniyle fenalaşan 14 yaşındaki Ç.Ç. adlı kız çocuğunun hastaneye götürülmesini sağladı. Muayenenin sonucu görevlileri şaşırttı. Çünkü Ç.Ç. adlı kızın 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Ç.Ç.’nin bir yıldır kendisinden 25 yaş büyük akrabası H. Ç (39) ile imam nikahlı yaşadığı belirlendi. H. Ç.’in yanı sıra bu yasa dışı beraberliğe onay veren kızın annesi F. Ç. ve babası H.Ç. de gözaltına alındı. Yasal işlem başlatılırken, hamile Ç.Ç. akrabalarına teslim edildi.


0 yorum:

Yorum Gönder