Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

11 Haziran 2010 Cuma

Korucu Oğlundan, 9 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz

Batman'da Taşlık Köyü'nde 9 yaşındaki S.E. adlı erkek çocuğuna, geçen hafta tecavüz ettiği iddiasıyla, babası korucu olan 23 yaşındaki K.E. tutuklandı.
Kozluk İlçesi'ne bağlı Taşlık Köyü'nde bir hafta önce ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi S.E adlı erkek çocuğu, ailesine kendisine K.E’nin tehdit ederek tecavüz ettiğini söyledi.
S.E.'nin ailesi de Kozluk Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında K.E. gözaltına alınırken, S.E’nin ise hastanede yapılan muayenesinde tecavüze uğradığı tespit edildi.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesi tamamlanan K.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Batman M Tipi Cezaevi'ne gönderildi. K.E’nin babası ve korucu olan 4 yakınının ise, tecavüze uğrayan S.E’nin ailesini şikayetten vazgeçmeleri için tehdit ettiği ileri sürüldü.
Ailenin durumu Savcılığa bildirmesi üzerine, 5 korucunun güvenlik gerekçesiyle silahlarına el konuldu. Tecavüze uğrayan S.E’nin ailesi İHD Batman şubesine başvurarak kendilerine destek verilmesini istedi.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İHD Batman Şube Başkanı Osman Künteş, vahşet olarak nitelediği olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.


Cinsel istismar konusu ile ilgili bir korucunun oğlu tutuklandı, 5 korucunun ise silahına ise el konuldu. Köy korucularının 1987 yılından beri suç dosyaları zaten kabarıktı
Uyuşturucu, kız kaçırma, adam öldürme ve benzeri olaylardan sonra çocuk yaştaki erkek çocuğuna bile cinsel istismarda bulunmaları bir vahşetin ıspatıdır. Adli makamlar bile korucuları koruyor” dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Salih Erol da yaptığı konuşmada öğrencilere yönelik bu çirkin olayı kınadığını belirterek, yetkilileri göreve çağırdı. Ayrıca BDP Batman il teşkilatı, Kozluk İlçesi’ne giderek S.E. adlı çocuğa ve ailesine destek ziyaretinde bulunacak.

Kaynak: http://www.posta.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder