Ana Sayfa
Twitter

Biz Kimiz?

Çocuklara yapılan her türlü olumsuz davranışı önlemek ve bunlara tepki çekmek amacıyla toplanmış duyarlı insanlarız. Amacımız taciz, tecavüz, zorla çalıştırılma, dayak, zorla evlendirilme gibi durumlara maruz kalmış çocuklara ulaşıp yardım edebilmek ve çocukların bu gibi davranışlara maruz kalmasını önlemektir. Önemli olan biraz olsun birşeyleri başarabilcek olmamızdır.

Sizlerden beklediğimiz oluşturduğumuz bu yapılanma içerisinde ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bildirmeniz ve buna hep beraber çözüm yolları aramamızdır.

Bu gibi durumlarda mektuplar, mailler sayesinde ve kimi zamanda toplu tepki oluşturmayı amaçlamaktayız . Ve çocuklar ile ilgili bu durumları elimizden geldği kadar medyaya ulaştırma ve sesimizi duyurma çabasındayız.

Sorunlarla karşılaşan ve bize başvuran insanları onlara yardım sağlayacak avukat, psikolog, öğretmen, doktor gibi kişilere yönledirmeye ve bir şekilde ilgili kurumlarla bağlantı kurmaya çalışacağız.

Çıktığımız bu yolda sizlerden de destek bekleyerek büyük bir tepki oluşturabilirsek onların hala çocuk olduğunu hissetmelerini sağlayabiliriz.

11 Haziran 2010 Cuma

İçki İçirdikleri 11 Yaşındaki Kızı Taciz Ettiler

Aksaray'da, ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki S.A.'yı otomobille kaçırdıktan sonra götürdükleri evde içki içirip sarhoş eden, ardından da tacizde bulunan 37 yaşındaki M.A. ve 27 yaşındaki A.K gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. S.A.'ya 3 ay önce de yine 2 kişinin içki içirip sarhoş ettikten sonra cinsel tacizde bulunduğu ve Berder S.A.'ın tutuklandığı öğrenildi.
11 yaşındaki S.A.'yı sokakta kimsenin olmadığı sırada otomobile zorla bindirerek kaçırdılar. Otomobilde küçük kıza votka ve bira içirerek sarhoş edip daha sonra onu Fatih Mahallesi'nde bulunan bir eve götürdü. Burada S.A.'ya cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen şüpheliler, daha sonra şehir merkezinde bırakarak kaçtı.
Yolda sendeleyerek yürüyen S.A., Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şubesi ekipleri tarafından bulundu. Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürülen S.A.'nın yapılan kontrolünde 1.22 promil alkollü olduğu belirlendi. Hastanede tedavi altına alınan S.A., ayılıp kendine geldikten sonra polise verdiği ifadede 2 kişi tarafından kaçırıldığını, zorla içki içirildiğini, götürüldüğü evde cinsel tacizde bulunulduğunu ve daha sonra da çarşıya bırakıldığını anlattı.

0 yorum:

Yorum Gönder